Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Specifieke expertise gebieden

Ik ben beschikbaar voor klussen op het gebied van mensontwikkeling van teams en individuen in de volle breedte. Concreet heb ik de afgelopen jaren ervaring opgedaan op de volgende specifieke expertise gebieden.

Meesterschap als adviseur

Ontwikkeling van de adviseur richting “trusted advisor”. Een traject gericht op het onderscheidende vermogen van sales mensen in een wereld die continu veranderd. De nadruk ligt in dit programma op de ontwikkeling van de autonomie en de authenticiteit van sales mensen. Met het doel dat je aan tafel bij de klant als mens het verschil maakt en echt toegevoegde waarde levert. Key elementen die hierbij een rol spelen: zelfinzicht creëren en concepten  trainen waarmee de adviseur als mens het verschil maakt richting klanten.

De juiste vragen

De kunst van het stellen van de juiste vragen. Een methodiek gericht om dusdanige vragen te stellen dat de
 ander tot nadenken wordt aangezet. Feitelijk coachvragen dus waardoor de ander zelf met “de oplossing” komt. Dat vergt een andere mindset!

Stijlflexibiliteit

Stijlflexibiliteit: de ontwikkeling van een meervoudig interventie repertoire. Traditioneel zijn we gericht om op inhoud gesprekken te voeren en te discussiëren. Tijdens dit programma leer ik de ander te variëren in stijl. Het benoemen van een gevoel of een onderstroom of het schorsen van een vergadering zijn interventies die we niet vaak toepassen maar die wel erg krachtig zijn.

Verandervermogen

Ontwikkeling van verandervermogen op team- en individueel niveau. Op basis van specifieke, door HFM ontwikkelde testen op het gebied van learning agility, start ik met een 0-meting. Deze 0-meting creëert bewustwording. Vanuit die bewustwording werk ik gericht aan verbetering van het verandervermogen.

Potentieel ontwikkeling

Ontwikkeling van het potentieel van teams en individuen, eveneens gebaseerd op een 0-meting. Voor deze 0-meting maak ik ook gebruik van specifieke testen die zijn ontwikkeld door HFM.