Skip to main content

Ik geloof dat ieder mens van waarde is, ik heb een hekel aan oneerlijkheid en ik vind dat ieder mens keuzevrijheid heeft om iets te doen of te laten.

Mijn naam is Gerlof Schutte. Geboren en getogen in de Noordoostpolder (Emmeloord). Ik heb een carrière in het bankwezen achter de rug. De eerste 15 jaar in het hart van het bankbedrijf; kredietverlening aan bedrijven van MKB tot multinationals. De tweede helft van mijn carrière meer als ontwikkelaar van mensen. In de laatste functie was ik daarbij concreet verantwoordelijk voor de ontwikkeling van toekomstbestendig vakmanschap van de Rabobank adviseurs, actief in de zakelijke markt in Nederland.
De switch in mijn carrière is vooral ingegeven door een hechtingstherapie die we met onze in Brazilië geadopteerde dochter hebben gevolgd begin deze eeuw. Vertaald naar het werk bij de Rabobank: Ik merkte dat ik meer energie kreeg van het ontwikkelen van mensen dan van het doen van deals.

Mijn passie is om mensen te laten ontdekken hoe ze hun verandervermogen kunnen ontwikkelen, waar hun (verborgen) talenten zitten en waar hun passie zit. Dit is cruciaal om in een continu veranderende wereld te groeien van vakmanschap naar meesterschap!

Normen en waarden

Belangrijke normen en waarden in mijn werk zijn voor mij gelijkwaardigheid, eerlijkheid en vrijheid. Ik geloof dat ieder mens van waarde is, ik heb een hekel aan oneerlijkheid en ik vind dat ieder mens keuzevrijheid heeft om iets te doen of te laten.

Drijfveren

Belangrijke persoonlijke drijfveren van mij zijn:

  • Daadkracht; ik ben van de actie, minder van het praten.
  • Drive; dit heeft bij mij te maken met passie en motivatie: focus op het doen de goede dingen in plaats van de dingen goed doen.
  • Out-of-the-box; ideeën ontstaan bij mij spontaan en worden ook spontaan ten uitvoer gebracht en continu bijgesteld.
  • Humor; ik vind humor cruciaal voor de verbinding, daarmee creëer je een goed leerklimaat.
  • Resultaat; vrijblijvendheid vind ik killing, borging en werking in de praktijk vind ik key!